Ontwerp

Het fantaseren over een nieuwe tuin is erg leuk. Maar wat past precies bij u en bij de ligging van de tuin? Welke beplanting is geschikt en wat is goed te onderhouden? Hoe maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte? Wij helpen graag om een antwoord te vinden op deze vragen.

Een tuin ontwerpen… hoe doen wij dat?
Bij Hoveniersbedrijf Hans Knol starten we altijd bij de basis zodat het eindproduct zo optimaal mogelijk aansluit bij uw wensen en verwachtingen. Welk doel heeft u met uw tuin en aan welke voorwaarden moet deze voldoen? Kortom: wat is uw ideale tuin? Hierbij maakt het niet uit of het gaat om grootgroen projecten of om een particuliere tuin. 

Het eerste gesprek.
Tijdens de eerste afspraak bespreken we wensen, stijl en eigen ideeën. Dit gesprek vindt bij voorkeur plaats op de locatie. Naar aanleiding van het gesprek vragen wij u of u een moodboard voor ons kunt maken. Aan de hand hiervan maken wij een vlekkenplan, een grove uitwerking van het moodboard. Op basis van dit ontwerp ontvangt u een offerte.

Het tuinontwerp.
Na het akkoord van de offerte begint het echte werk voor onze ontwerper. Wij komen de locatie bij u opmeten, inclusief eventuele hoogteverschillen. Er worden foto’s gemaakt om de omgeving en locatie vast te leggen in de oude situatie. Op de tekentafel ontwikkelt onze ontwerper aan de hand van de verzamelde gegevens het meest optimale plan voor uw tuin. De juiste materialen, kleuren, vormgeving en planten worden uitgezocht voor een bij u passend ontwerp. Het uiteindelijke tuinontwerp wordt met u besproken en toegelicht. Als het tuinontwerp, na eventuele aanpassingen definitief is, is het mogelijk dit verder uit te werken. Dat wil zeggen, we kunnen een gedetailleerd beplantingsplan maken en bouwkundige constructies technisch uitwerken.

Pakket van eisen.
Bent u nieuwsgierig geworden welke mogelijkheden er zijn voor uw tuin? U kunt direct aan de slag om uw pakket van eisen samen te stellen. Dan krijgen wij alvast inzicht in uw ideeën voor het eerste gesprek. Klik op de rode button om te beginnen.