Uw tuin reorganiseren in de winter! Yay or nay?!

Tuinaanleg in de winter

Het lijkt misschien helemaal niet logisch om de tuin in de winter te reorganiseren. Toch zijn er (mits het niet hard vriest) een heel aantal activiteiten die we in de winter kunnen doen zodat u, zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, direct kunt genieten van uw tuin.

De tuin leeghalen en afval afvoeren
Hebt u plannen om uw tuin grondig aan te pakken? Laat dan alvast uw tuin leeghalen. Wanneer een tuin helemaal leeg is dan is makkelijker te zien waarmee u het opnieuw zou willen inrichten.

Veranda of tuinhuis bouwen
Het wordt steeds populairder om het tuinhuis of veranda ook in de winter te gebruiken en al vroeg in het voorjaar naar buiten te trekken. Als het zacht weer is dan is het geen probleem om een fundering te maken en kan uw tuinhuis opgebouwd worden. Wachten tot het voorjaar is helemaal niet nodig… zodra het af is kunt u direct naar buiten. 

Bestraten
De winter is een ideale tijd om bestrating aan te leggen. Zeker als de straat nog niet veelvuldig gebruikt wordt dan heeft het alle tijd om rustig in te zakken en is de kans op verzakking klein. Een flinke regenbui helpt ook en dat komt vaker voor in de winter.

Schutting plaatsen of repareren
In het voorjaar staan er vaak allerlei planten voor de schutting zodat het niet lukt om deze te repareren of te vervangen. Een voordeel van de schutting in wintermaanden te repareren is dat je er vaak wat beter bij kan. De planten staan nog niet vol in bloei, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen.

Beplanting planten
In deze periode van het jaar betreden de bomen en struiken de rust stand. Ze beginnen zich in het voorjaar weer verder te ontwikkelen. Het is dan prettig als de wortels al goed zitten en de boom verder kan groeien. De bomen krijgen in de winter de kans om goed te wortelen.

Heeft u plannen om uw tuin te reorganiseren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.