Ook ‘s avonds genieten in de tuin

Er is niets lekkerder dan in de koelte van de zomeravond stilletjes in de tuin te zitten met een verfrissend drankje. Snuif de geuren op van bloemen en planten die vaak in de avond sterker zijn en luister naar de vogels en insecten. Genieten van het uitzicht en de geluiden uit uw eigen tuin.

In deze corona tijd is onze tuin extra belangrijk geworden. We blijven vaker  thuis en  maken het gezellig. Het is fijn als je dan een tuin hebt waar je op warme zomeravonden kunt vertoeven.

Een aantal tips om ook ’s avonds te genieten in de tuin:

Zorg voor een beschut plekje:
Het is prettig om na een drukke (werk)dag je even af te sluiten van de buitenwereld. Creer een beschut plekje door een overkapping van klimplanten, een boom in de tuin of groene afscheiding te plaatsen.

Zorg voor warmte:
Op het moment dat de zomeravond begint af te koelen is het prettig als je de warmte nog even vast kan houden. Je kan in de overkapping in de tuin kan zitten waar de warmte is blijven hangen maar het is ook erg leuk om in de tuin een plek te maken waar je een vuurtje kan stoken. Denk hierbij aan een kachel of een vuurschaal. Dan is het lekker warm en gezellig, vergeet de marshmallows niet!

Zorg voor de juiste verlichting:
Er zijn 2 functies van verlichting in de tuin. Het ene is functioneel zodat je goed kunt zien waar je loopt en de andere zorgt voor sfeer. Voor een optimale werking van deze 2 functies is het raadzaam om een lichtplan op te stellen. Een hovenier kan u hier uitstekend bij helpen om voor uw tuin een lichtplan te maken. Daarnaast leveren en plaatsen wij ook verlichting!

Wilt u meer tips om te kunnen genieten van uw tuin of wilt u graag een lichtplan op laten stellen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.