Huis en tuin in harmonie

De tuin zien we graag als een verlengstuk van het huis. Terwijl er van het huis bij de inrichting een plan word gemaakt laten veel mensen de tuin over aan het toeval. Maar een goed gelukte tuin ontstaat bijna nooit door het toeval! Daarom is het van belang om de sfeer die u in huis hebt door te voeren in de tuin zodat het huis en de tuin met elkaar in harmonie zijn.

Bij het plannen van een tuin zijn er een aantal aandachtspunten zoals vormgeving, indeling, materiaalgebruik en beplanting. Bij al deze onderwerpen is de hovenier degene die u goed kan adviseren.

Natuurlijke omgeving
Uit de mogelijkheden om uit een stuk grond een fijne tuin te maken eventueel met border, gazon, vijver of een terras is het zaak goed op te letten in welke omgeving de tuin zich bevind. Dit wil niet zeggen dat u wat smaak betreft rekening moet houden met uw buren maar hier word vooral de natuurlijke omgeving van de tuin bedoeld. Ook de grootte van de tuin speelt een belangrijke rol.

Modegrillen
Ook met betrekking tot de tuin is er sprake van modegrillen maar uiteindelijk is het aan uzelf te bepalen wat u fijn vind. In de woonkamer zetten we een bank, tafel met stoelen of een lamp neer maar als het niet naar onze zin staat kunnen we dat zo weer verplaatsen. Dit geld ook voor de tuin, in de tuin is een boom, struik of grasveld binnen een maand nog te verplaatsen.

Toch blijft het van belang om een tuinplan te maken. Dat helpt niet alleen fouten te vermijden maar bespaart ook geld, tijd, overbodige arbeid en ergernis. Op de tekentafel kunnen we meerdere mogelijkheden uitproberen en op papier is een boom gemakkelijker te verplanten dan in de tuin.

Bij grote tuinen kunnen er verschillende types tuinen gemaakt worden zodat er verschillende kamers binnen de tuin ontstaan.

Nieuwsgierig geworden hoe uw huis en tuin met elkaar in harmonie kunnen komen?

Bel 0332982312 of mail naar info@hansknol.nl